Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systemets flytt spikad

Annons

Sedan någon månad har en flytt varit aktuell. Systembolaget har haft önskemål om att etablera sin verksamhet närmare Moras centrala livsmedelsbutiker och samtidigt övergå från försäljning över disk till självbetjäning.

- Genom att vi kommer till affärshuset Kronan får vi nära anslutning till tre stora livsmedelshallar. Vår policy är bland annat att koppla ihop mat med dryck.

Idag ligger Systemet i gågatans övre ände i en fastighet, som ägs av hyresvärden Rolf Mossbäck.

Enligt Daniel Svee kommer systemets nya lokal att bli på 730 kvadratmeter. Det är ungefär lika stort utrymme som tidigare. Personalstyrkan blir i stort oföränd-rad. Däremot ökar utbudet.

Enligt Systembolagets presschef, Lennart Agén, erbjuds ett djupare och bredare sortiment av vin och sprit efter flytten till nya lokaler. Enligt fackspråk innebär det en standardhöjning från tilläggsmodul ett till två. Ölsortimentet ligger på siffran två sedan tidigare i Mora.

Enligt Lennart Agén medför övergången till självbetjäning att väntetiderna förkortas radikalt.

- Långa väntetider har vi tyvärr haft en längre tid, främst i samband med storhelger, i Mora på grund av försäljning över disk, säger Lennart Agén.

Byte av lokal kommer att ske över en natt, så det blir inga inskränkningar i servicen.

Ombyggnaden av lokalerna i Kronan påbörjas troligen under mars månad. Coop Konsums lokaler ska minskas med cirka 500 kvadratmeter från nuvarande 1 700.

Gången genom Gallerian ska flyttas åtta meter söderut. Det innebär även att butikerna JC:s och Exits lokalytor i Kronan omdisponeras för att anpassas till gångstråkets nya läge. Det medför att Kronan får nya entréer. Ombyggnaden görs för att kunna inrymma den butiksyta som systembolaget kräver.

Systembolagets hyresavtal med Rolf Mossbäck, angående de lokaler som nyttjas idag, löper fram till och med den sista december 2007.

Därmed riskerar Systembolaget att få betala dubbel lokalhyra under knappt fyra år framåt.

Hyresvärden, Rolf Mossbäck, uppger att det haglat med förfrågningar från intressenter som vill hyra lokalerna efter Systembolaget flyttat ut i oktober.

- Eftersom rådande hyresavtal gäller fram till 2008 är det ingen brådska för mig att hitta en ny hyresgäst, säger Rolf Mossbäck.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons