Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systembiträdet polisanmält

Annons

Systembolagets säkerhetsavdelning i Stockholm har nu polisanmält den anställd som sedan en tid tillbaka misstänks för omfattande bedrägerier vid butiken i Ludvika. Detta enligt besked från presschefen Björn Rydberg på torsdagseftermiddagen.

Det var i juni månad som det kom till tidningens kännedom att det förekommit oegentligheter och att en anställd pekats ut som misstänkt. Enligt då obekräftade uppgifter handlar det om olika former av bedrägerier som pågått under en längre tid. Sammantaget ska värden för ett sexsiffrigt belopp ha försnillats från monopolet.

- Den här personen kommer inte att jobba i butiken mer. Hon kommer att bli avskedad, säger Rydberg som därmed låter förstå att företaget inte kommer att avvakta resultatet av den förestående rättsliga processen.
- Vi har som policy att inte ge ut någon fyllig information när det gäller saker mellan företaget och våra anställda. Vi vill inte att någon ska hängas ut. I det här fallet är medarbetaren redan borta från jobbet och dessutom polisanmäld. Det räcker, slutar presschefen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons