Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syskonskolan i Malung

Annons

Syskonen kommer från Delsbo i Hälsingland och där är Malungs folkhögskola populär med sina speciella kurser, inte minst inom folkmusiken och dansen.

- Skolan har ett mycket gott rykte tack vare sin fina lärarkår och vi kan bara instämma i berömmet. Vi går gärna kvar här, säger syskonen med en mun.

Lina är för övrigt redan inne på sina andra kurs vid folkhögskolan. Hon gick först en terminskurs i folkdans och i vinter har hon gått fiolkursen där hon varit med och spelat klarinett!

- Det går alldeles utmärkt med klarinett ihop med fiolerna i folkmusiken. Och det är bra att det finns både musik och dans på skolan, det hör ihop, säger hon.

Skolans fiollärare är Jonny Soling, Kalle Almlöf och Jonas Hjalmarsson.

Lillasyster Ida går i Linas fotspår. Hon har under våren gått kursen i folkdans under ledning av norska Vegar Vårdal.

-Det är en bra kurs och till hösten fortsätter jag vid skolan med fiolkursen, säger Ida.

Storebror Petter har under ett år gått på fjäll- och vildmarksledarutbildningen, som leds av Ola Skinnarmos parhäst Hannibal Thorsen.

- En fantastiskt och entusiasmerande lärare och vi har även haft många andra spännande instruktörer, säger Petter som bland sina skolminnen sätter en lavinvecka i Norge samt praktiktiden i Kebnekaise som några höjdpunkter.

Petter funderar på att gå ett andra år i Malung, om han inte får ett journalistjobb som han sökt.

Syskonen Palmgren har idel lovord både för skolan och för Malung.

Rektor Lars Geipel konstaterar att det är unikt med tre syskon samtidigt vid skolan.

- Att vi har syskon som studerar här i olika omgångar är vanligt. Men tre samtidigt på olika kurser vet jag aldrig att vi haft.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons