Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syn på det politiska arbetet

Annons

Svar till Katarina Gustavsson, den 1 mars.

Katarina Gustavsson känner sig anklagad, för att hon ska påverka nämnden. En politiker måste kunna ta kritik, eller hur?

Enligt tidigare insändare var det inte ordet påverka utan bearbeta, förhoppningsvis de egna partikamraterna. Att lyssna på personal och äldre är inte konstigt. Det är nog bara trevligt för de äldre med en pratstund om detta.

Är det Västeråsmodellens "nanny" Gustavsson har som förebild? Där tar familjer kontakt med kommunen för att få hjälp av en familjepedagog och en kvällskurs med barnpassning, samt en egen nanny från kommunen som stöttar några dagar i veckan. Man jobba förebyggande med att informera familjer med behov att kontakta kommunen, vilket många inte är medvetna om eller starka nog att påbörja på egen hand. Då används de 5000 kronorna i ett tidigare skede.

Mitt inlägg handlade inte om partitillhörighet utan om en demokratisk syn på det politiska arbetet.

Angående Västeråsmodellens nanny, så är Västerås kommuns styrande politiker socialdemokrater. Om det är en svaghet tål kanske att diskuteras.

Fortsätt att jobba på att skapa förutsättningar för dem som har det svårt, utan prestige. Det bådar säkert gott inför framtiden, men för vem?

AWG

Mer läsning

Annons