Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sympatistrejk kan stoppa skolbygget

Annons

Elektrikerförbundets sympatistrejk kan stoppa skolbygget i Ore. För två veckor sedan lämnade elektrikerna arbetsplatsen.

- Bygget kan fortgå i högst två veckor till om inte elektrikerna återgår till jobbet, säger kommunens fastighetsansvariga Jones Lena Hedberg.

I Ore pågår om- och utbyggnaden av Furudals skola. Generalentreprenör är Börjes bygg som bland annat hyrt in de elektriker som nu sympatistrejkar till förmån för Svenska kommunalarbetareförbundet. Sympatistrejken i Rättvik omfattar alla kommunala elektriska installationer eller arbeten i kommunens fastigheter.

- Än så länge har sympatistrejken endast påverkat byggprojektet i Ore. Arbetet vid skolan kan fortfarande löpa på ett tag. Men snart kan övriga byggarbetare inte fortsätta eftersom elinstallationer inte gjorts. Ett bygge är ett lagarbete och alla jobbar parallellt, säger Hedberg.

Vid skolbygget har mellan en och fyra elektriker tjänstgjort de senaste månaderna.

Delprojekt ett - av totalt fyra - ska stå klart till hösten och omfattar en investering på 6,5 miljoner. Årets projekt omfattar om- och tillbyggnad av kök, matsal och personalutrymmen. En långvarig strejk kan komma att påverka tidsschemat.

- Meningen är att det ska stå klart lagom till skolstarten i höst. Just nu projekterar vi för fortsättningen av projektet. Del två ska bland annat omfatta klassrum för låg-, mellan- och högstadiet, säger Jones Lena Hedberg.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons