Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Symfonikerna laddar i Cassels

Annons

Cassels donation är den samlande punkten. Där övas hela tiden från morgon till kväll mellan de offentliga spelningarna.

- Ja, nu är vi i full gång, säger orkesterordförande John Björk-lund från Kopparberg tillika rektorn för Kulturskolan i Fagersta.

I dag, torsdag, blir det speciellt hektiskt med fyra konserter på olika håll i Västerbergslagen.

- Vi inleder med Balders brass på den så kallade Brända tomten i Ludvika centrum klockan 15 och dagens sista framträdande blir att spela dansmusik med salongsorkestern på Brukshotellet i Grängesberg. Där medverkar även Balders brass, berättar Björklund med stor entusiasm.

I kväll vankas musik av hög klass även i Hörkens kyrka. Där blir det kammarkonsert med Serenadensemblen under ledning av kände dirigenten, engelsmannen Geoffrey Cox med flera.

I Norrbärke kyrka kan Smedjebackens musikvänner lyssna till hela symfoniorkestern tillsammans med solisterna Ulf Wallin, violin, och Eugenia Kanthou, gitarr. Det är upplagt för en synnerligen utsökt musikalisk upplevelse.

I morgon, fredag, reser det stora musikersällskapet till Ramsberg för en konsert i kyrkan med Symfoniorkestern. Där medverkar Geoffrey Cox som solist på oboe, Ulf Wallin, violin och Eugenia Kanthou på gitarr.

Veckans verkliga höjdpunkt infaller, som sig traditionen bjuder, på lördag i samband med den årliga festkonserten i Cassels donation. Årets tonsättare är Dag Lundin och för sloloinslagen svarar Kerstin Frödin, blockflöjt, och Ulf Wallin, violin.

- Lägerdeltagarna kommer från olika platser i hela Sverige, men vi har också en del utländska musiker med oss, bland annat från Vitryssland, Balticum, Danmark och Tyskland.

Dirigent är Toomas Kapten och ensembleledare för Balders Brass, Serenadensemblen och Salongsorkestern är Magnus Eriksson, Geoffrey Cox respektive Mars Bengtsson.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons