Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SWT expanderar

Annons

Scandinavian WeldTech AB expanderar och nyanställer personal. Det är den nordiska hemmamarknaden som är stark.

Företaget flyttade från Smedjebacken till Borlänge för fem år sedan. Då var antalet anställda 18, idag sysselsätts cirka 45 personer i lokalerna på Södra Backa. Utvecklingen har varit stark.

I dagarna genomförs nya anställningsintervjuer då mer personal behövs. Det handlar om grovplåtslagare/svetsare. Scandinavian WeldTech, SWT, grundades i Smedjebacken och har sitt ursprung i Fundia. Fundia sålde bolaget till Mikael Widmark 1993. SWT utvecklar, tillverkar och säljer monteringsfärdiga stomsystem för betongbjälklag.

Systemet utvecklades på 1980-talet och Kupolen var en av de första byggnaderna där det användes. Stommarna används i flervåningshus som bland annat kontors- och affärshus.

-Vi är fullbelagda fram till november, säger vd Mikael Widmark.

Förhandlingar pågår om flera kontrakt och går det rätt väg behövs ytterligare förstärkningar på personal-sidan. Lokalmässigt räcker den 6 500 kvadratmeter stora lokalen till.

-Den var lite stor i början när vi flyttade hit. Men vi har investerat påtagligt och byggt ut. Det finns också tillväxt-potential här.

En hel del går på export till nordiska grannländer:

-Sverige, Norge och Danmark går lika bra. Vi hoppas att Tyskland kommer tillbaka, där är det en väldig lågkonjunktur just nu, säger Mikael Widmark och nämner att ett tyskt projekt ska igång till våren, det finns redan i orderboken.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons