Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Swedenborg blir femte hjulet i fullmäktige

Annons

Med tanke på ärendemängden på dagordningen borde mötet ha varit avklarat på mindre än en halvtimme, men det tog mer än den dubbla tiden. Mötet började med allmänhetens frågestund där Bertil Bratt tog till orda för att lovprisa sina förslag att försköna staden och aktivera ungdomar. Han talade sig varm för sina idéer om Roths äng, Skuthamn, campingplats, slalombacken på Högberget. Han redovisade alla höjdare som prisat hans idéer. Han frågade fullmäktige om det var någon idé att komma med förslag när de inte blir något av hans idéer.

Betril Bratt påstod att han av en namngiven tjänsteman fått beskedet att hans material om Roths äng nog stod och samlade damm någonstans.

Maria Pettersson, kommunalrådet, ogillade att han fått svaret "samla damm" men beträffande slalombacken så har det blivit svar, nej, och det var kanske inte det Bratt ville höra, sa hon.

Ken Swedenborg tog varje tillfälle han kunde ta för att säga några ord från talarstolen på så vis uppmärksammades Brottsförebyggande rådets reviderade handlingsplan.

Sedan blev det en lång debatt om en vänstermotion som skrevs när social- och utbildningsnämnden hade tuffa spartider och sparade på kvartersgårdarna. Frågan har utretts och Per-Ragnar Fredriksson (v) konstaterade att när personalen på fritidsgårdarna själva vill vara kvar under social- och utbildningsnämnden så var motionen besvarad.

Men Ken Swedenborg tog på nytt chansen att prata och en lång debatt utbröt med tio debattinlägg.

Centerns Mauritz Bropetters tog till orda och uppmanade kommunfullmäktiges ordförande Leif Pettersson att klubba av debattörerna:

- Påminn mig om jag skulle stå här i talarstolen och bara upprepa mig.

Stor spontan applåd från den borgerliga alliansens sida och Leif Pettersson ursäktade sig.

Därefter förklarade Karl-David Dahlman (kd) varför den borgerliga alliansen lagt en motion om att kommunen ska gå ned till en valkrets:

- För att varje röst ska räknas.

Mötet avslutades med att Britt Marinder (s) deklarerade att socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet, som har 29 mandat träffat en uppgörelse om teknisk valsamverkan inför valet till nämnder och styrelser. HG Persson (m) redovisade den borgerliga alliansens tekniska valsamverkan (15 mandat) mellan moderaterna, centern, bopartiet, folkpartiet och kristdemokraterna.

Och Ken Swedenborg (ett mandat) tog till orda:

- Vi har blivit femte hjulet under vagnen. Jag flaggar för att vi ska begära observatörsskap med närvarande- och yttranderätt i de kommunala nämnderna och styrelserna. Jag beklagar att inget block inbjudit oss, sa Swedenborg som företräder folkkampanjen för sjukvården.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons