Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sving på Snöå under golflägerdag

Annons

I går träffades 25 ungdomar, varav 14 nybörjare, på Snöå golfklubb för att svinga klubban. Sofia Hellgren, 9, fick till det bättre än många vuxna.

- De som är yngre lär sig fortare hur svinget ska gå till, berättar lägerledare Doris Olsson, junioransvarig på Snöå golfklubb.

Sofia Hellgren lutar sig tillbaka på gräsmattan.

- Det måste vara minst 40 grader. Det är värst här när solen skiner, säger hon.

Och gårdagens lägerdag var verkligen varm. På en solig green övade deltagarna teori på förmiddagen med tränare Anna Gudmunsson.

- Det var lite annorlunda att ha en tjej som tränare. Det var mer skoj än tidigare, då vi har tävlat mer, säger Christoffer Nilsson, en av de äldre killarna som var med under dagen.

Senare, efter lunch, började tävlingen. Linnea Noris, 12 år , Rebecca Fällborg, 12, och Sofia Hellgren, 9, var tre av dem som deltog.

- Min syster och pappa spelar golf. Jag testade förra året och då var det svårt. Första gången slog jag hemma på gräsmattan, säger Sofia Hellgren.

Men trots att det var lite krångligt i början har hon fortsatt. Och i dag är första gången hon går på en niohålsbana.

Alla tre har fastnat för golfen. Någon i deras familj har inspirerat dem, eller någon kompis. De berättar när golfen är som bäst.

- Det är ju roligt när man väl träffar bollen, säger Rebecca Fällborg.

- Och när man kommer långt, fyller Sofia Hellgren i.

De tycker också att det är roligare att spela i lag än individuellt. Dagen på Snöå har vuxit i popularitet sedan i fiol. Kanske är det ute på Snöås gräsmatta som Annika Sörenstams största framtida fiende står och svingar?

MARTINA FRISK

Mer läsning

Annons