Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svikna säger upp sig

Annons

På IVA har i stort sett alla nattsjukssköterskor redan börjat se sig om efter nya tjänster. En har redan slutat.

- Av tio nattsköterskor kommer vi ha två-tre kvar. Det räcker inte på långa vägar, säger Monika Kihlström, sjuksköterska på IVA.

Det har varit turbulent på vissa avdelningar på lasarettet, sedan det stod klar att landstinget ska slopa alla särskilda OB-ersättningar. Något som betyder lönesänkningar på flera tusen kronor för en del sjuksköterskor och undersköterskor.

Ersättningarna infördes i slutet på 90-talet för att klara rekrytering av personal, täcka frånvaro och underlätta vid semestrar.

På IVA ansågs sig personalen ha fått ett löfte om att det fortfarande fanns möjlighet att förhandla om saken. Men torsdagens möte med personalchefen slutade i stor besvikelse.

- Vi hade räknat och var villiga att göra sänkningar och ändringar, fast på ett annat sätt. Men enda beskedet var att det är personalutskottet beslut som gäller från den 1 september. Det känns väldigt trångsynt, säger Monika Kihlström.

Lars-Ove Hagberg (v) tillförordnad ordförande i landstingets personalutskott, förklarar att landstinget måste rensa upp i snårskogen av arbetstidsmodeller och ersättningar. Det är en del i det stora spararbetet.

Och han påpekar att beslutet, som fattades i höstas, togs efter flera års utredande.

- Flera modeller går utanför kollektivavtalet, vilket aldrig var tanken. Det finns avdelningar där OB-ersättningen är hundra procent högre än vad avtalet ger, säger Hagberg,

Han menar att det här också är en rättvisefråga:

- Det är ohållbart att några få grupper har betydligt bättre ersättningar än andra.

Enligt Hagberg innebär landstingets nya lösning att OB-ersättningarna, trots allt, ligger 15 procent över avtalet.

- Vi är väl medvetna om att några drabbas, men vi har inte råd med någonting annat.

14 miljoner kronor beräknar landstinget spara.

- Visst har de här ersättningarna varit ett sätt att locka personal. Men sådana lösningar kan man inte permanenta. Jämför med det stenhårda grepp vi tagit mot stafettläkarna. Det här är i samma anda, säger Lars-Ove Hagberg.

INGER WALLIN

Mer läsning

Annons