Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svikna löften i Furudal

Annons

Hur resonerar politikerna i Rättviks kommun? Sträcker sig planeringen inom de kommunala nämnderna längre än en vecka i taget?

När före detta Ore kommunalhus såldes framfördes farhågor om att det skulle bli slutet för de verksamheter som bedrivs i lokalerna där. Men vår "kommunfader" (landsfader på lokalnivå) bedyrade att inget hot fanns mot öppna förskolan som har sin verksamhet i huset.

Nu cirka två månader senare finns det plötsligt inte pengar att betala hyran med till fastighetsägaren. Inte har väl våra kloka och förnuftiga folkvalda haft så bråttom att genomföra fastighetsförsäljningen att man inte sett över vad konsekvenserna av försäljningen skulle bli?

Man kan få för sig att de som skött försäljningen varit så blåögda att de trott att kommunen skulle få hyra lokaler gratis. När BUN:s chef börjar slingra sig med att den öppna förskolan inte är någon obligatorisk verksamhet känns det som hon skickas fram av politiker som inte vill synas i sammanhanget (det är ju valår) för att försvara stängningen.

Politikerna i Rättviks kommun brukar framhålla Rättvik som en bra kommun för barnfamiljer och att man satsar på att locka till sig dessa. Nu har man visat i handling vad dessa ord var värda, inte ett ruttet lingon, bara tomt prat.

Låt oss i Furudal få ha vår öppna förskola kvar! Den fyller en viktig funktion eftersom utbudet av andra aktiviteter för små barn här är obefintligt.

Hyreskostnaden på blygsamma 55 000 kronor får ni ta från någon annan post i kommunens budget till exempel "vackert Rättvik".

NORRSKEN

Mer läsning

Annons