Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svetslego expanderar

Annons

Sedan Lars-Uno övertog företaget vid årsskiftet har arbetsstyrkan i det närmaste fördubblats och redan efter ett par månader blev lokalerna för trånga. Den 300 kvadratmeter stora ytan är fylld från golv till tak med ämnen som väntar på bearbetning eller färdiga produkter som väntar på att levereras.

I dag arbetar tio personer i företaget som utför svets och svarvningsarbeten och enligt Lars-Uno behöver ytterligare tre eller fyra personer anställas inom den närmaste tiden.

Trots en svacka under våren så motsvarar det första halvårets omsättning redan hela det föregående årets. Kunder är i huvudsak de lokala företagen Monark, Finnveden, Sepson och Sals men även ABB tillhör de stora kunderna.

Förklaringen till den snabbt växande orderingången är den höga kompetensen bland de anställda enligt Lars-Uno.

- Jag har varit i branschen sedan 1967 och det här är den bästa personal jag har haft, säger Lars-Uno.

För att klara produktionen kommer Svetslego nu att hyra lokaler i före detta OS-lackeringars fastighet vid Westlings.

- Visst vore det bättre att ha all produktion på samma ställe men vi måste lösa lokalproblemet snabbt, säger Lars-Uno.

Nu kanske lokalproblemet också visar sig få en snabb lösning sedan grannföretaget Vansbro bil och motor beslutat att lägga ned verksamheten vid årsskiftet. Deras lokaler på nära 400 kvadratmeter ligger vägg i vägg med Svetslego.

- Vi ska ha en träff med kommunen och skulle vi få ett klartecken om att få ta över även den lokalen så flyttar vi tillbaka från OS-fastigheten, säger Lars-Uno.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons