Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges farligaste djur

Annons

Jag håller helt och hållet med signaturerna "Djurvän" och "Snart jakthatare". Hur kan jägare över huvud taget kalla sig djurvänner?

För mig låter det helt absurt att man inte hjälper trafikskadade djur bara för att man inte får utrota rovdjuren i våra skogar. Vad är det ni tänker med egentligen?

Att djur anfaller en människa eller en hund beror till 99,9 procent av fallen på att djuren känner sig trängda och hotade. Ska de då inte få försvara sig?

Jag är själv skogsägare inom ett jaktvårdsområde i Leksands kommun, men funderar nu på att inte låta jägarna jaga på min mark, för i min skog är alla djuren välkomna vare sig det är varg, lo, björn eller myror.

Jag tycker att vi icke jagande skogsägare låter rovdjuren få en fristad på våra marker. Om vi ska utrota alla "farliga" djur i Sverige, så tycker jag att vi ska börja med att utrota getingar, för det är faktiskt Sveriges farligaste djur. Getingen dödar fler människor per år än vad rovdjuren tillsammans gör, men det är väl inte tillräckligt med kött på en geting för att ni jägare ska lägga ner någon tid på dem.

Nej, låt oss alla samsas i skog och mark. Har vi i århundraden kunnat göra det så vore det väl konstigt om vi i fortsättningen inte skulle klara av det.

SKOGSÄGARE

Mer läsning

Annons