Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige som Chicago på 30-talet

Annons

20 000 kronor i veckan tjänar man visst på pendelsmuggling och försäljning av sprit. Tyvärr tiger de flesta och köper billig starksprit. Ölpriserna är nära Systemets priser, så det är konstigt att handeln med öl fortsätter.

Våra kloka politiker måste snabbt samarbeta över EU-gränserna och tillsammans bromsa denna illegala hantering på något effektivt sätt.

Inkomster på spritsmuggling lockar allt större skaror. De som arbetat med detta en tid, vänjer sig med stora inkomster. De skaffar dyra prylar, båtar och bilar på avbetalning. När spritsmugglingen blir stoppad, måste de hitta på nya inkomstkällor till sina stora utgifter.

Vadslagning, beskyddarverksamhet, utpressning, kidnappning med mera, kommer då igång. Stoppas inte spritsmugglingen mycket snart har Sverige skaffat sig ett stort problem.

Vikten

av bra ljud

Jag blev ombedd att testa ljudet, speciellt hörslingan i Folkets hus i Falun. Konstparadisets ljudproducent Anders Thuresson, bad mig komma till teatern för att kolla upp om hans intentioner om en hörbar föreställning infriats.

Väl på plats kunde jag med hjälp av mina hörapparater konstatera att Anders är en ljudtekniker som, till skillnad från många andra, är mån om hur viktigt det är att dialogen når fram till alla i lokalen.

Till alla mina medbröder/systrar som är bärare av hörapparat med slingfunktion, kan jag rekommendera ett besök på Stadsteatern.

Jag kunde konstatera att slingan fungerar utmärkt, speciellt om man ber att få en biljett utåt kanterna. Till Anders öser jag beröm för hans omsorg om hur viktigt det är med en bra ljudupplevelse.

CAPSUS

Mer läsning

Annons