Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverdrup slutar som vd

Annons

Sverdrup kom för 15 år sedan som vd till skidanläggningen Lindvallen i Sälen och har utvecklat verksamheten till koncernen Skistar, en jätte i branschen.

Han har som vd varit mycket drivande och offensiv i utvecklingen av koncernen.

Enligt ett pressmeddelande från Skistar är det nu dags för en period av konsolidering och utveckling av befintliga destinationer och därför har styrelsen och Sverdrup enats om en ny vd och koncernchef ska tillsättas.

Detta skulle kunna tolkas som att styrelsen vill bromsa expansionstakten medan sittande vd Sverdrup är mest känd för att "gasa".

Thorvald Sverdrup har också tidigare talat om att Skistar sökt lämpliga uppköpsobjekt ute i Europa, men det är tydligen inte aktuellt för närvarande enligt styrelsen.

-Men det är absolut inga motsättningar i den frågan. Med den nuvarande svaga kronkursen har vi en utmärkt marknad på hemmaplan så det gäller att passa på att skörda här. Samtidigt innebär en svag svensk krona att det är svårt att handla utomlands. Men på sikt står branschen inför omfattande strukturförändringar i Europa, det är min övertygelse, säger Sverdrup.

Sverdrup kommer att fortsätta som styrelseledamot i Skistar, där han också är en av de större aktieägarna. Han kommer inte att bo kvar i Sälen och han har något på gång som han ännu inte kan avslöja.

- Jag har varit vd i Sälen i över 15 år. Det är en i sammanhanget lång tid då genomsnittstiden för en vd i ett börsföretag ligger mellan 3-4 år. Samtidigt har jag en familj och småbarn som också behöver få mer av min tid. Att Skistar dessutom har en rekordsäsong bakom sig innebär att det är en ganska lämplig tid att sluta nu, säger Thorvald Sverdrup hemifrån sitt lantbruk i Norge där han i dag kör traktor och skördar grödorna som växer.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons