Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson och Svensson

Annons

Det vankades alltså släktträff igen för klanen Svensson. Det var tolv år sedan sist men i lördags var det dags. Platsen var Rutsbrogården.

I slutet av förrförra seklet kom Värmlandssparet August (1871-1946) och Anna Matilda (1875-1917), Rämmen, i likhet med många av sina landsmän och landsmaninnor till det expanderande samhället Vansbro. De kom till gården Svenssonsåsen, levde sina liv och uppfostrade sina barn.

Deras ättlingar har sedan dess grenat ut sig ordentligt i fyra led och återfinns nu inte bara i närområdet eller ens bara i Dalarna. I dag har August och Anna Matilda Svenssons ättlingar adresser i Göteborg, Halmstad, Jönköping, Västerås och Stockholm för att ta några exempel.

Känslan för anorna är dock inte urvattnad och när det drog ihop sig till släktträff på Rutsbrogården fanns omkring 65 personer på plats. Där ingick då också några som gift in sig bland svenssönerna.

En och annan strong nestor ingick i skaran. Äldst var August och Anna Matildas söner Ivar och Gösta Svensson, 93 respektive 92 år unga.

Det finns också färska skott på Svenssonträdet. Små spralliga ysterkvistarna Tilde Ling och Marcus Nilsson var där ett par exempel.

Släktkalaset omfattade en rad aktiviteter och bland det som avverkades var en tipspromenad, en femkamp och en musiktävling.

Det var en liten trivsam tillställning som hölls under augustisolen och andra släkter är det bara att rekommendera att göra som Svensson gör.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons