Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska fyror i seglingsstarten

Annons

Kalle Suneson fick en bra start i OS-seglingarna i laser. Han är fyra totalt efter den första dagen.

Även svenskorna i 470, Therese Torgersson och Vendela Zachrisson, ligger på fjärde plats efter två dagars segling.

Världsmästarinnorna seglade mycket bra i den hårda och skiftande vinden i OS-vattnen utanför Aten på söndagen.

I det andra racet, när det blåste som hårdast, kom de tvåa. Med en inledande sjunde plats i det första racet gav det svenskorna en fjärde plats totalt efter två dagars tävlande.

Suneson blev femma i det första racet och tia i det andra. Att han fick en bra start i OS var viktigt för han går mycket på känsla. I OS i Sydney var han också medaljfavorit, men en dålig start i kombination med höga prestationskrav gjorde att Suneson inte lyckades vända den negativa trenden och han slutade först på 13:e plats.

De manliga svenska 470-seglarna, Johan Molund och Martin Andersson, har haft en tung inledning av OS. VM-tvåorna kom åtta i det första racet men kapsejsade i det andra. De fick en hyfsad start, men när de skulle slå bort för att få fri vind kapsejsade de. Dessutom bestraffades de och fick göra en dubbelsväng. Därmed tappade svenskarna mycket tid och de slutade 22:a i racet och är 19:e totalt efter två dagar.

Den nyblivne finnjolleseglaren Daniel Birgmark har inte hunnit äta upp sig till idealvikt för klassen. Men trots att han egentligen vägde för lätt lyckades han styra sin båt till en elfte och en 14:e plats.

Även i den klassen blev det ett drama i den hårda vinden. Belgaren Sebastien Godefroid låg tvåa när han försökte utmana ledaren, britten Ben Ainslie, men precis före målet kapsejsade belgaren. Han lyckades dock ta sig i mål som femma.

TT:S UTSÄNDA

Mer läsning

Annons