Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk Närsjukvård AB kvar på Ludvika norra

Annons

Det var i början av månaden som NLT kunde meddela att representanter för Medifact hade besökt Ludvika och gjort studiebesök på vårdcentralen. De hade också suttit i förhandlingar med flera chefer. Mycket talade för att norska läkare skulle komma att ta över efter Svensk Närsjukvård när avtalet löper ut den 31 maj.

Nu står det i princip klart att det svenska företaget för förnyat förtroende. Ett förslag till avtal ligger enligt uppgift klart och ska undertecknas av parterna inom kort.

- Det fanns en del hållhakar i landstingets upphandling som gör att Svensk Närsjukvård AB har företräde, berättar vårdcentralens chef Cay Häggblom utan att för den skull föregripa de nästan avslutade förhandlingarna.

- Därför är det med största sannolikhet så att de kommer att fortsätta bemanna vårdcentralen. Det nya kontraktet löper på ett år och vi ställer samtidigt krav på att kontinuiteten ska förbättras.

- Det finns också inskrivet i det nya avtalet, fortsätter han.

Svensk Närsjukvård har bemannat läkartjänsterna vid Ludvika norra vårdcentral sedan december månad 2000. Men det har hela tiden handlat om korta avtalsperioder på någon eller några månader i taget.

- Det hängde på gärdesgården jämnt och ständigt. Det handlade om förlängningar hela tiden vilket har gjort att vi inte har kunnat ha så bra kontroll och framförhållningen har varit kort.

Häggblom är dock nöjd med doktorernas insats på centralen och ser fram mot att få fortsätta samarbetet.

- Samarbetet har fungerat jättebra och det har aldrig uppstått några sådana problem. Jag tror att det här blir bra för befolkningen i upptagningsområdet, slutar vårdcentralschefen.

Notervärt i sammanhanget är att det på Ludvika norra finns sex läkartjänster som tillsammans betjänar cirka 10500 personer.

Närsjukvårdschefen, Lars Astgård, vill inte göra några uttalanden till pressen i ärendet innan kontraktet är undertecknat.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons