Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk bandys dilemma

Annons

Vi var inställda på att spela final mot Ryssland, säger Kent Hultkvist, den svenske förbundskaptenen. Jaha! Vilken är nästa bortförklaring? Kanske att det snöade på oss, eller att det blåste motvind?

Sanningen är nog tyvärr att finna i det svenska försvaret. En libero på 39 år. Ytterligare spelare i försvaret med en ålder över 35 år. 4-2- och 4-3-målet klara missar på tennis och 4-4-målet är pinsamt. En finne med knappt styrfart rundar det stabbiga svenska försvaret.

I Sverige blåser de svenska domarna så fort någon petar på en motståndare. I VM-finalen tillät domarna mycket hårdare tag. Man såg hur muren gång på gång tittade långt efter domarna och väntade på signalen som aldrig kom.

Här hängde dessutom domarna med, något som ett antal överviktiga domare i Sverige inte gör. Hur många offsideavblåsningar har vi sett i vinter som inte var offside utan bara berodde på att domaren var felplacerad.

Nu är det dags att Svenska Bandyförbundet vaknar upp ur sin dvala ser till att vi får konditionskontroll av domarna och att de får utbildning.

Byt ut förbundskaptenen och jobba för en enkelserie i VM där alla lagen möts en gång. Slutligen, det räcker med VM vart fjärde år.

C-GB

Mer läsning

Annons