Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven tände milan

Annons

Tanken var god om än inte särskilt lyckosam. Det lilla eldonet hann naturligtvis svalna men forne redaktör Erik Wanfors kunde assistera med en ask solstickan och allt löste sig.

- Jag har faktiskt inte hittat någon egen sanning som passar så jag tar ett par covers, sade Sven och klämde i med ett par lämpliga stycken, signerade Evert Ljusberg.

- Jag har alltid gillat såna här miljöer och läste mycket om Dan Andersson i ungdomen, berättade Sven sedan han firat tändningen med en kolbulle.

Höstmarknaden och miltändningen är den årliga säsongsavslutningen vid Skogsarbetarbyn. Korvar kokas och kolbullar gräddas över öppen eld. Vid marknadsstånden säljs blommor och potatis, hemslöjd och bröd.

Vid "kolbullerian" stod Bertil Berglund och Dennis Johansson och svingade kolbullar i luften på löpande band till hugade spekulanter. De är båda elever vid gymnasieskolans hantverksprogram som huserar vid Skogsarbetarbyn.

- Nu får eleverna vakta milan dygnet runt under den närmaste veckan, berättade hantverkskursens "rektor", Agne Hermansson.

Årets mila är något mindre än de tidigare men beräknas ändå ge uppemot 20 kubikmeter grillkol när den rivs om cirka tre veckor.

- En del använder vi själva i smedjan och resten säljer vi som grillkol, sade Agne.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons