Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven Pettersson optimist igen

Annons

På Tjärnaberget-Repbäckens s-förenings hemsida pågår en omröstning med frågan "anser du att Borlänge kommun är toppstyrd". Hur många som röstat är oklart, men 92 procent av de som sagt sin mening menar att så är fallet.

Häromveckan gick ordföranden i föreningen, Sven Pettersson, ut och öppet kritiserade kommunen för att vara toppstyrd. Han kände stöd från styrelsen, men väntade sig mycket kritik efter utspelet. Den har dock uteblivit:

- Det har blivit tvärt om.

Han säger sig ha fått mycket stöd och partiet har även tagit till sig av kritiken, och det talas om förbättringar.

Mer demokrati. Större påverkansmöjligheter. Fler öppna möten. Såväl egna partikamrater som opposition ska få bättre möjlighet att komma in tidigare i debatten.

Det är de signaler Sven Pettersson fått, och det är signaler han hoppades få. Någon risk att det ska stanna vid tomma ord är det inte.

I alla fall inte så länge Sven Pettersson är politiskt engagerad:

- Jag kommer att fortsätta att följa det här. Jag ger mig inte.

Socialdemokraternas ordförande i Borlänge, Kenneth Persson, säger att det kan vara lätt att bli fartblind när man har egen majoritet, och att ledningen tar åt sig av kritiken.

- Visst kan vi bli bättre. Det är viktigt att vi har ett bra samarbete med partiet totalt sett och med oppositionen. Demokratifrågan är alltid viktig, menar Kenneth Persson som ser flera vägar att nå ett bättre klimat. Bland annat mötesvägen och s-föreningar som remissinstans.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons