Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven Olof Andersson Vad sade kungen?

Annons

- Ingenting, faktiskt. Vi var många som fick utmärkelser, så det gick rätt fort.

Hur gick det till på slottet?

- Vi fick ställa upp oss i rader och ropades upp för att kom-ma fram till kungen och drott-ningen. Först undrade jag hur det skulle gå, eftersom jag hör dåligt och det var en stor, ekande sal, men de gick i turordning.

Men det hade löst sig annars också?

- Ja, Lasse Berghagen stod bredvid mig, så jag sade åt honom att han fick putta till mig när de ropade upp mitt namn. Han fick en medalj av samma valör som jag.

Var du nervös?

- Det är klart att det var lite nervöst, men när jag klev in på slottet tänkte jag att här har jag varit förut. Då gick det bättre.

- För 30 år sedan var jag och frugan bjudna på middag på slottet av Gustaf IV Adolf, så många fina minnen kom fram när jag kom dit.

Vad hände sedan?

- Sedan bjöds det på cham-pagne. Då blev det lite lättsammare, men en lantis som jag är inte så van vid Stockholms-kotterierna. Jag pratade mest med personal från slottet, bland annat kungens sekreterare, vilket var mycket intressant. Sedan gick jag ut och firade med en kompis.

Hur känns det att ha fått konungens medalj av åttonde storleken, med högblått band?

- Jag är mycket stolt, och det är roligt att de uppmärksammar ett sådant litet skrå som jag ändå tillhör. Jag är nog lite förskräckt än.

ULRICA SÖRMAN

Mer läsning

Annons