Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven jobbar för djur och mark

Annons

32-årige Sven Uhlås kommer ursprungligen från norra Uppland, där han växt upp på föräldrarnas lantbruk med betesdjur; nöt och får. En rörelse som Svens bror ska ta över.

- Jag har arbetat mycket på gården, nu närmast innan jag kom till Vansbro, berättar Sven som tidigare också arbetat med landsbygdsutveckling i Bolivia.

Sven har en viss anknytning till Dalarna genom en släktgård med skog i Orsa. Den används som fritidshus. Trots den gården valde Sven att bosätta sig i Vansbro.

- Jag vill vara nära dem jag arbetar med, säger han.

Svens sambo som läser till undersköterska bor kvar i Tierp men Sven hoppas att hon ska kunna få jobb och flytta hit till Vansbro.

Lantbruksrådgivaren Kristian Olofsson är projektledare och övriga i projektet är Maria Hultgren som arbetar med landsbygdsturism och Karin Eriksson som sköter frågor som rör livsmedelsförädling. Marita har kontoret på Resurscenter i Malung och Karin har sin bas i Älvdalen.

Den 30 januari hölls ett möte i Limedsforsen om ekologisk produktion av livsmedel. På ett möte i Evertsberg den 5 februari diskuterades ekologisk produktion av nötkött och lamm. Det var meningen att ett möte om trädgårdsgrödor och växtnäring skulle hållas på Preem i Äppelbo den 13 februari men det flyttas fram till någon gång i mars.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons