Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven firar med öppet hus

Annons

70 år fyller den 15 september Sven Jobs, Björkbergsvägen 35, Siljansnäs. Han är en genuin siljansnäsare som har varit byn och Leksand trogen hela livet. Sven anser att man inte behöver resa och flyga runt världen för att må bra.

Han är född i Björkens by och bodde på sin mors fädernegård tills han var nio år. 1941 övertog Svens far föräldrahemmet som farfar hade byggt på en del av gamla Jobsgården i Hallen varifrån så många Jobsar härstammar.

Efter skolan arbetade Sven en tid på Erkers snickeri och från 15 års ålder blev GDG i Leksand hans arbetsplats, först som busskonduktör, sedan chaufför och sista 14 åren som trafikförman. När GDG 1989 övertogs av Wasatrafik och sedermera Dalatrafik tackade Sven för sig och slutade efter 42 år i samma bolag.

1957 gifte sig Sven med en Leksandsflicka och deras första bostad blev på Norsgatan, där svärfar hade målarverkstad. Där föddes också de båda sönerna Per och Ola.

Efter tolv år i Leksand och ytterligare flyttar, tog hemlängtan över och flyttlasset gick till Siljansnäs julen 1969, där Sven tog över föräldrahemmet.

Svens största intresse och glädje i livet förutom familjen och barn, barnbarn och barnbarnsbarn har varit och är fortfarande alla de de djur han haft på gården sedan 1970. Han sätter en ära i att djuren ska må bra och att hålla sluttningarna och åkrarna från Hallberget neråt fria från sly med god hjälp och stöd av sönerna Ola med sambo Lena och Per.

Älgjakten har ju också legat Sven varmt om hjärtat och nu när hösten är här och korna snart är tillbaka på gården, står Sven nog på pass igen i Olsnäs jaktlag som han gjort sedan drygt 50 år. Under åren har han skjutit ett antal älgar.

Sven älskar att möta och att prata med släkt och vänner och hälsar välkommen att fira högtidsdagen med honom i dag från kl 16.00 med öppet hus i Hjulbäcks bystuga.

Mer läsning

Annons