Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven-Eriks skrotbil skrotades inte

Annons

I höstas svarade Sven-Erik Wikström på en annons om gratis hämtning och skrotning av sin röda Ford Sierra som han haft avställd i flera månader.

- Det kom en grabb och hämtade den. Jag var glad att jag blev av med bilen gratis, berättar Jan-Erik.

Men efter några månader förstod Jan-Erik att bilen inte var anmäld som skrotad. Han betalar fortfarande en avgift för den som avställd.

Sven-Erik har försökt ta reda på vilka det var han anlitade, utan att lyckas. Han har även kontaktat olika bilskrotar utan resultat.

- Jag ringde till Vägverket, men för att jag ska kunna skrotanmäla bilen måste de ha nummerplåtarna och de har jag ju inte.

Han har även kontaktat polisen, men inte heller där kan han få någon hjälp.

- Jag har väl begått ett misstag när jag inte såg till att alla papper ordnades när de hämtade bilen, men jag var bara glad att bli av med den.

- Nu vet jag inte vad jag ska göra. Jag är mest rädd för att nummerplåtarna ska bli inblandade i något tok, för bilen står fortfarande på mig.

Sven-Erik vill nu varna andra.

- Först och främst vill jag efterlysa bilen som har registreringsnummer JJR 611. Sedan vill jag varna andra för att göra samma misstag som jag.

Från vägverket hälsar man att den troliga anledningen till att bilen inte är skrotanmäld är att anmälan inte fyllts i rätt.

- Vi har fått in en begäran om avregistrering av bilen från bildemonteringen, men där hade inte fordonsägaren skrivit på. Sedan har fordonsägaren skrivit till oss, utan att bildemonteringen skrivit på, säger Mikael Andersson, informatör på Vägverket.

Snart kanske Sven-Eriks bil inte längre är på rymmen.

KAJSA THORP BACKLUND

Mer läsning

Annons