Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveatorget väntar på jippon

Annons

Det har visat sig att stängningen av Stationsgatan nu i somras inte var bra. Varför kan inte trafikutskottet bara besluta att man inte ska stänga Stationsgatan.

Det är svårt för alla som brukar åka buss att hitta till de tillfälliga busshållsplatserna. Affärsägare utmed Stationsgatan drabbas av att inga kunder kommer, som de brukar göra när man kan komma fram som vanligt.

Jag hörde att en butik hade förlorat flera hundra tusen på att Stationsgatan var avstängd flera veckor. En vecka dessutom helt i onödan medan man väntade på att Oktoberfesten skulle bli av.

Jag läste en notis i torsdagens tidning att frågan ska överlämnas till Centrumföreningen. Centrumföreningen är väl ingen folkvald instans utan en förening av affärsägare med Peter Hultqvist som ordförande.

Bättre planering av staden behövs verkligen, och jag tror inte att Centrumföreningen är den rätta instansen att förverkliga detta.

Se bara på Borlänge marknad. En hel Stationsgata avstängd. Varför var inte marknaden på gågatorna och parkeringen?

På Sveatorget, som ska vara Borlänges stolthet, där finns det bara tomrum och en massa miljoner nedlagda i gatusten.

Där finns utrrymme för öltält och festivaler. Men då ligger väl fel restaurang vid Sveatorget.

Läste häromdagen att centrumledaren kunde stoltsera med 25 nya etableringar i Borlänge centrum. Det skulle vara roligt att få dessa 25 namngivna, för om man inventerar centrum så är det bara tre nyetableringar.

Dessa är den nyöppnade godisbutiken Cacao och den nya CocoThai och Sushi-restaurangen, som jag kan komma på.

Jag hoppas att trafikutskottet verkligen tar saken i egna händer och bestämmer att Stationsgatan inte ska stängas framöver, utan att Sveatorget kan användas vid jippon och andra tillställningar.

BUSSRESENÄR

Mer läsning

Annons