Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svävande svar om Brage

Annons

Jag vill börja med att tacka Kenneth Persson för hans svar. På grund av sjukdom så har reaktionen på Kenneth Perssons svar från 4 februari dröjt.

På en punkt instämmer jag i Perssons resonemang och det är den kritik som förre ordföranden i Brage ensam fick utstå. Var fanns de övriga styrelse-ledamöterna? Detta liknar mycket den kritik som förre ordföranden i Forssa BK fick utstå medan övriga styrelseledamöter lyste med sin frånvaro.

Men annars är det beklämmande att läsa Persson svar. Han undviker totalt att konkret besvara mina frågor. Istället svarar han svävande. Det är inte bara mina frågor som han inte besvarar utan även andra insändare kring Brage som tidigare skrivits.

Min insändare handlar inte om Brage som förening, eller elit kontra breddverksamhet. Det råder ingen tvekan om att jag och många andra i Borlänge med sorg saknar Brage i superettan och allsvenskan. Men mina frågor berör kommunens sätt att förhålla sig till Brage såväl ekonomiskt som politiskt och inte om Brages existens. Det är en rättighet som kommun-invånare att få svar kring en kommunal angelägenhet och det är politikers skyldighet att utan omsvep besvara med precision och respekt.

Du likställer Ornäs med Brage och undanhåller medvetet information om att Ornäs bedriver en stor ungdomsverksamhet och befinner sig på elitnivå och dessutom får betydligt mindre i kommunala bidrag. Du skriver att socialdemokrat-iska partiet (SAP) sponsrar Brage med 20000 kronor för dess elitsatsning och ungdomsverksamhet, vilken ungdomsverksamhet är det som SAP hänvisar till i Brage?

Det är anmärkningsvärt att Persson med exakthet redovisar socialdemokraternas sponsring av Brage, för mig är detta irrelevant. Jag vill veta vad Borlänge kommun och de kom-munala bolagen satsar ekonomiskt i Brage och i andra föreningar med elitverksamhet.

Att inte vilja svara på frågor handlar ytterst om bristen på respekt för med-borgarna.

Vad är meningen med att via massmedia föra en öppen dialog med medborgarna om de ledande politikerna vilseleder eller inte vill svara konkret på frågor?

Jag kan försäkra dig Persson att jag kommer att fortsätta ställa frågor. Om du inte kan besvara frågorna kanske du kan be Hultqvist skriva dina svar.

SVEN ANDERSSON

Mer läsning

Annons