Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartsprit såldes öppet - polisen hann inte ingripa

Annons

Försäljningen skedde helt öppet på Sockenplan vid Socknemännens fastighet i centrala Älvdalen där många människor hade samlats i samband med musik- och motorfestivalen i Älvdalen i helgen.

Många älvdalingar blev mycket upprörda när de upptäckte en polskregistrerad bil där männen i den hade radat upp spritflaskor på biltaket och bjöd ut spriten till för svenskar mycket låga priser. Åtskilliga flaskor och ölflak såldes också innan den enda polispatrullen som skulle hålla ordning på de många människorna i Älvdalen denna helg anlände efter tips från allmänheten.

- Vi rådgjorde med vårt befäl som beslutade att vi inte skulle gripa männen utan i stället avvisa dem från platsen, säger en av de inblandade poliserna till tidningen.

- Hade det varit svenskar hade vi identifierat dem och därefter lämnat en anmälan om detta.

- När det gäller utlänningar så måste vi gripa dem direkt och förhöra dem för att det annars finns risk att de lämnar landet. Men det skulle ha tagit kanske hela natten. Det hade vi inte tid med med bara en patrull i Älvdalen och en i Mora där Morafestivalen pågick, säger polismannen.

I stället för gripande, polisförhör och åtal för olaga spritförsäljning, identifierades nu männen och uppmanades att ge sig av, vilket de också gjorde.

På grund av tidsbristen gjordes heller ingen "husrannsakan" i bilen, men männen uppgav själva till polisen att de hade ett sjuttiotal flaskor sprit med sig i bilen.

- Hade det varit en normal lördagskväll hade vi gripit dem och överlämnat ärendet till åklagare, säger polismannen till tidningen.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons