Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svart påskhelg

Annons

I snitt har 7,5 personer årligen dödats i påsktrafiken under de senaste åren 14 åren. Med tolv döda snuddar årets svarta helg siffrorna för 1999, då 13 personer omkom.

I år låg trafikeländets epicentrum i trakten av Jönköping. Sju människor fick på påskdagen sätta livet till i två olyckor.

På länsväg 31, sydost om Jönköping, natten till påskdagen dödades två kvinnor och tre män. Två bilar - en BMW och en Renault - frontalkolliderade och totalförstördes.

Fyra av de omkomna kom från orten Tenhult. En krisgrupp upprättades, och Kyrkans hus på den lilla orten öppnades för sörjande och anhöriga.

Klockan två på eftermiddagen omkom så ytterligare två människor nära Jönköping. En kvinna och en man dödades i en kollision mellan två motorcyklar på länsväg 846, cirka en kilometer söder om Hyltena.

Tidigt på skärtorsdagsmorgonen omkom en ung man vid en annan motorcykelolycka, i Tyresö utanför Stockholm. Motorcykeln körde in i en refug och kolliderade med ett träd. En annan ung man på motorcykeln klarade sig utan allvarliga fysiska skador.

Vid 14-tiden på skärtorsdagen körde en bil på en kvinna, född 1927, i en korsning i skånska Lönsboda. Hon skadades så svårt att senare avled på sjukhus.

En man dödades, och en kvinna skadades, också vid 23-tiden på skärtorsdagskvällen på länsväg 190 norr om Lerum. Bilen paret färdades i gick av vägen.

Natten till påskafton omkom en 19-årig man när bilen han färdades i gick av vägen mellan Göteborg och Mölndal. Fordonet körde in över en spårvagnsbanvall och kraschade mot en ledningsstolpe. En person fördes också till sjukhus med frakturer.

Vid en olycka på Gasmästaregatan i Helsingborgs hamnområde på påskaftonen dödades en 19-årig man och en 17-åring skadades. Bilen de färdades i hög fart in i ett staket och voltade. Enligt polisen fanns 45 meter långa sladdspår på platsen. (TT)

TT

Mer läsning

Annons