Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att kommunicera

Annons

Svar till Ulrik Lindgren,

den 25 april.

Jag håller med Ulrik Lindgren om att politikerna bör ta sitt ansvar - men de representerar oss. De behöver få reda på hur vi tycker och tänker. Annars faller de offer för den med mest pengar att föra fram sin talan - något som kanske varit fallet med både EU:s kosttillskottsdirektiv och läkemedelsdirektiv.

För några år sedan antyddes att kosttillskott kunde liknas med verkningslösa sockerpiller. Men i dag antyder vissa att kosttillskott är farliga och måste regleras hårt. Detta borde få vem som helst att fatta att något i dessa argument är felaktigt. Kosttillskott kan inte samtidigt vara verkningslösa och farliga.

EU-parlamentets politiker berättar hur de blivit nerlusade av lobby från läkemedelsindustrin när det gäller direktiven som berör naturlig hälsovård. Är "faran" orsakad av en hälsorisk, eller är den skapad av intressenter?

Många politiker lyssnade inte på vad vi, deras väljare, menade. Där tog politikerna inte på sig sitt fulla ansvar. Kosttillskottsdirektivet skulle trätt i kraft 1 augusti men nu sätter EG-domstolen stopp. Chefsjuristen anser att den är illegal i nuvarande form.

Jag är en av dem som reagerat på hur snett kosttillskottsdirektivet drabbar småföretagare och vi som håller oss friska med hjälp av kosttillskott. I detta fall kan lille David få rätt mot Goliat - men ska det vara så svårt för oss att kommunicera vår mening till våra politiker? Måste det gå hela vägen till EG-domstolen?

INGRID FRANZON

Mer läsning

Annons