Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att hitta ny chef för kulturen i Smedjebacken

Annons

Vid årsskiftet kommer nuvarande kulturchefen Monica Borg att lämna sitt uppdrag och skälet är helt enkelt att hon går i pension.

Redan under våren påbörjades arbetet med att hitta hennes ersättare.

Internt fanns det några som hade den kompetens som krävs för jobbet, men ingen av dessa var intresserade av att ersätta Borg.

Vid annonseringen i april kom det in sex ansökningar och i stort sett alla av dessa kom från personer som är boende i södra Sverige.

Sedan dess är det två som dragit tillbaka sina ansökningar av olika skäl. Enligt Monica Borg är det ingen av de fyra som återstår som för dagen är aktuella för jobbet.

- Det innebär inte att de är helt ur bilden, de kan bli aktuella igen, om förutsättningarna förändras, säger Borg.

Ytterligare två personer som förvaltningen anser som intressanta har kontaktats och dessutom har representanter från kulturförvaltningen träffat dem.

- Jag upplever det som att de var intresserade, men ingen av dem har ännu lämnat in en formell ansökan för jobbet, berättar Borg.

Över semesterperioden kommer arbetet med att hitta Borgs ersättare att ligga nere. Under augusti månad kommer kulturförvaltningen att gå ut med en ny ansökan.

Monica Borg känner sig osäker på vad det kan ge, men hoppas att den ska ge ett större antal sökande än den som var i våras.

- Det är uppenbarligen inte så lätt att rekrytera personal till sådana här jobb, summerar Monica Borg.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons