Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svart änka bet man i garage

Annons

Den Kalifornienimporterade bilen må ha varit ett riktigt kap.

Men på lördagen kunde den nyblivne ägaren hålla sig för skratt.

Med på köpet följde nämligen ett exemplar av svarta änkan. Och den var bitsugen.

Klockan var strax före nio på lördagsmorgonen när Stockholmspolisen larmades om spindelbettet. En man från Upplands Väsby ringde SOS Alarm och berättade att han blivit anfallen av en giftspindel och var rädd att ha blivit biten.

Fyrtio minuter senare åkte duon - mannen och det infångade giftdjuret i en glasburk - i ilfart till Danderyds sjukhus. Polispatrullen som fick uppdraget vidtog största försiktighet:

Väl på sjukhuset togs mannen om hand, medan personalen försökte bringa klarhet i vad det var för spindel. Med internets hjälp fick en sjuksköterska upp en bild på den dödliga arten svarta änkan och den visade sig stämma väl överens med filuren i burken.

För att vara på den säkra sidan fördes spindeln dock till Skansen för identifiering.

Djurskötaren Jan Wiman på Skansenakvariet tog emot med öppna armar.

Enligt Wiman är det inte helt ovanligt att giftiga fripassagerare tar lastfartyget över Atlanten. Men om man stöter på djuret bör man hålla sig undan. Ett bett av svarta änkan kan nämligen sluta illa:

Just i detta fallet slutade det dock väl. Den spindelbitne mannen mådde på eftermiddagen bra och enligt sjuksköterskan skulle han få åka hem redan senare samma dag.

TT

Mer läsning

Annons