Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svår start i Granberget

Annons

Efter en grön jul- och nyårshelg blev det i slutet av januari äntligen snö och vinter. Till en början öppnades halva Granbergsbacken. För dryga veckan sedan öppnades hela backen, och när tidningens utsände besökte anläggningen igår var det många helglediga som åkte.

-Det var mycket folk både lördag och söndag, summerar Hammarbäck. Nu får vi ta igen lite av det vi tappat.

Mats Hammarbäck håller med om att årets vinter varit i jobbigaste laget. Det drabbar inte bara de backansvariga. Även skidklubbar lider och måste ställa in tävlingar.

Som det ser ut nu håller ialla fall vintern sent omsider på att stabilisera sig vilket innebär tävlande i Sörlins cup på söndag.

Mats Hammarbäck passar på att slå ett slag för längdspåren på toppen av berget. 13-kilometersspåret är i bra skick och det går att välja mellan alternativa sträckor varav 5,5 kilometer i elljus både för klassisk och fri stil.

-Där finns det fina spår. Idag sa en turist till mig att det var som att komma till en annan värld.

Kommunens spåransvarige Åke Danielsson hoppas också på kyla och snö, men redan nu finns en hel del fina spår att bjuda på. I Siljansnäs finns tre kilometer elljusspår. I Tällberg 7,5 kilometer dagspår. Vidare fyra kilometer elljusspår vid Källan och tio kilometer dagspår vid Orsandbaden. Lägg därtill åtta kilometer elljusspår i Insjön plus en extra dagslinga på 5,5 kilometer.

- Nu blir det kallare, säger Danielsson optimistisk. Hoppas det håller i sig. Då kan vi göra mer snö i backen.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons