Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svår olycka mörkläggs

Annons

Vid en presskonferens i går i Gylleskolan mörklades händelseförloppet av rektorn Ingrid Wiberg och Romme Alpins ägare Bosse Funke.

De ville inte berätta vad som kan ha orsakat olyckan och i vilken backe det hände.

- Det är med hänsyn till elevens föräldrar som vi kommit överens om att inte säga mer än att en olycka har inträffat, säger Ingrid Wiberg.

Den skadade eleven saknades inte av lärarna förrän det var dags att åka hem.

Efter en stunds letande fann de 11-åringen, enligt Bosse Funcke, "i kanten av backen", men han vill inte berätta i vilken backe.

Först efter en dryg halv timme in på presskonferens och samma fråga ställd flera gånger berättar Bosse Funcke att 11-åringen hittades i "brömsbacken".

11-åringen kan ha legat medvetslös i 45 minuter innan lärarna fann denne. Vilka skador eleven hade vill inte Ingrid Wiberg eller Bosse Funcke berätta. Därför går det inte att utesluta att 11-åringen kört på ett träd, en sten eller möjligen blivit pååkt av någon annan.

Den allvarliga olyckan polisanmäldes inte, enligt Ingrid Wiberg:

- Olyckan är anmäld till arbetsmiljömyndigheterna och det är helt enligt våra regler.

Bosse Funcke som är styrelsemedlem i SLAO och ska arbeta för ökad säkerhet i skidbackarna har inte anmält olyckan skriftligen till sin organisation.

- Det här betraktas som en singelolycka. Om en dödsolycka sker i backen eller i liften ska det rapporteras skriftligt, säger Bosse Funcke.

På frågan hur han kan avgöra hur olyckan har gått till hänvisar han till yrkesinspektionen som varit på plats och gjort den bedömningen.

När tidningen efter presskonferensen åker ut till Romme Alpin för att fotografera olycksplatsen möts vi av en anställd på en fyrhjulig motocykel som åker runt och säger åt personalen att inte prata med tidningens reporter.

Samtliga vägrar att visa oss olycksplatsen. På presskonferensen försäkrade Bosse Funcke att det inte var något stenigt parti där den medvetslöse och nedkylde eleven hittades.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons