Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar från Göran Persson dröjer

Annons

Sandra har noterat att vid antagningen till olika gymnasielinjer går skolan enbart efter de betyg som den sökande kan visa upp.

Hon vill att det dessutom ska finnas med någon form av presentation av den som söker, exempelvis ett samtal eller intervju.

- Det är inte säkert att den som har bäst betyg är med automatik den elev som passar bäst för den aktuella linjen, framhåller Sandra Jansson i sitt brev till Göran Persson.

Hon vill bli fotograf, men känner sig osäker på om hennes betyg kommer att räcka till. En muntlig framställan tror hon skulle stärka hennes möjligheter.

Hon skickade brevet till Göran Persson i mitten av mars och fortfarande har hon inte fått något svar.

- Det tycker jag känns lite dumt, även om det inte påverkar något, så borde statsministern svara, säger Sandra Jansson.

Om han inte svarar så anser hon att någon annan på statsrådsberedningen borde svara.

- Tron på möjligheten att påverka samhället har i varje fall fått sig en törn, konstaterar Sandra Jansson.

Elof Hansjons, politisk sakkunnig med ansvar för bland annat brevhanteringen hos Göran Persson, lovar att det senast inom ett par veckor ska komma ett svar.

- Vi har haft en mycket tung arbetsbelastning efter katastrofen i Asien och därför har brevet från Sandra Jansson blivit liggande, säger Elof Hansjons.

Han uppger att svarsbrevet kommit så långt att Göran Persson vilken dag som helst kommer att skriva under det och sedan skickas det till Sandra Jansson.

- När det handlar om brev från barn brukar statsministern själv vilja svara, eftersom det är viktigt för barn att få svar från honom, berättar Elof Hansjons.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons