Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar direkt om servicen - från SJ

Annons

Redaktionen har fått in några synpunkter på SJ:s service. Detta efter att vi i en artikel under förra veckan uppmärksammade att många kunder är missnöjda med bland annat biljettförsäljningen i Rättvik. De kunder som skriver är bland annat missnöjda med SJ:s datasystem och överfulla tåg. SJ:s presschef Pernilla Melander har tagit del av synpunkterna från läsarna och svarar här direkt på dem.

* En kvinna från Falun skriver: "Ringde SJ lördagen den 5 juli i år för att beställa en tågbiljett för pensionärer Falun-Göteborg men jag gick miste om min rättfärdiga pensionärsrabatt på grund av att SJ:s datasystem inte klarade det (som personalen skyllde på) och det är ju verkligen under all kritik. SJ:s tjänster kommer jag i all framtid att utnyttja så lite som möjligt om inte SJ betalar mig tillbaka mellanskillnaden plus brevporto."

SJ:s svar: Jag beklagar den uppkomna situationen, men tyvärr är det inte möjligt att kommentera enskilda fall. Hoppas att vi får se dig ombord igen.

* En man från Borlänge skriver: "En sak som retat upp oss tågåkare är, förutom de trassliga byten som vi måste göra i Borlänge till och från huvudstaden, att rälsbussarna redan vid avgång från Mora är så välfyllda att det endast finns ståplatser kvar. Sedan fylls det på med flera resenärer i Rättvik, Tällberg, Leksand och Gagnef som alla får förmånen att resa stående. Det händer alltför ofta under sommarmånaderna. Vi saknar direktförbindelserna och vill inte åka med de moderna rälsbussarna. De är inte speciellt trevliga. Det händer ideligen att fönstren är trasiga, det är oftast skitiga bord och fönster, dåligt städade allmänutrymmen. Fram för de "gamla" hederliga lokdragna tågen..."

SJ:s svar: Jag förmodar att rälsbussarna som du hänvisar till är Reginatågen som SJ kör på uppdrag av Tåg i Bergslagen. Tåg i Bergslagen är ansvariga för trafikutbudet. Anledningen till att SJ inte erbjuder direkttåg mellan Mora och Stockholm på vardagarna under sommaren är att resandet med våra tåg minskar med tjugo procent i semestertid, vi anpassar därför utbudet till efterfrågan. Under helgerna har du dock flera avgångar med direktförbindelse att välja mellan.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons