Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svängig trivselfinal

Annons

Thore Eylis kvartett med Ing-Marie Lerström och hemvändande trumpetaren Kjell Berglund bjöd en som väntat härlig jazzkonsert vid torsdagskvällens trivselfinal på Ludvika gammelgård. Hela 150 personer mötte upp och det blev fullt hus i Ladans stora sal.

Programmet var svängigt och innehöll många godbitar, eller så kallade evergreens, som fick de många jazzälskarna att njuta i fulla drag.

Thore Eylis kvartett var kvällen till ära förstärkt med kände trumpetaren Kjell Berglund som numera bosatt i Brighton, Storbritannien. Nu var han åter på hemmaplan och de varma tonerna från hans trumpet var mycket välkomna i den stora publiken. Njutbart i allra högsta grad var också att lyssna till Berglund trumpet i kombination med saxtoner förmedlade av den skicklige blåsaren Thord Önnerud.

I sammanhanget kan påminnas om att det var tredje året i rad som hemvändande musiker spelade med i kvartetten. Förra sommaren var, som många minns, även trumpetaren Lennart "Kvarten" Axelsson med och bidrog till att det blev publiksuccé.

- Det här blev ju en strålande trivselfinal och vi fick även denna gång en kanonbra publik, utbrast Lasse Persson, programansvarig inom Ludvika jazzklubb som svarade för arrangemanget tillsammans med kommunens kultur- och fritidssektor.

Av det stora intresset att döma är han och de övriga i klubben övertygade om att det finns ett stort behov av levande jazzmusik i Ludvika och det övriga Västerbergslagen.

I torsdagskvällens publik fanns också en hel del tillresta, inte minst från grannkommunen Smedjebacken.

Under en paus i programmet gick många över till serveringen där det vankades kaffe och dricka med tilltugg.

Efter jazzfesten återstår själva säsongsavslutningen. Den äger rum den 24 i med firandet av årets Gammelgårdens dag.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons