Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svängig lucia med Dotter Sion och Stevie Wonder

Annons

Ett luciafirande som växer sig allt starkare är Ungdomskörens skönsjungande framträdande i Skeer. I år gick lucian Malin Lysfoss-Gunnerfeldt i spetsen för ett 40-tal tärnor och stjärngossar.

Ungdomskören började luciafirandet i kyrkan och flyttade sedan till hembygdsgården.

- Det var en underbar lokal, nästan idealisk för luciafirandet. Enda nackdelen var att vi växte ur den, säger körledaren, Ingrid Eriksson.

Förra året flyttades firandet till Skeer och där har det också funnit sig till rätta.

- En stor fördel med Skeer är att alla ser luciatåget, var man än befinner sig i lokalen. För att få fram julstämningen smyckar vi lokalen till luciakvällen.

Före årets luciatåg bad arrangörerna att publiken skulle vänta med applåderna tills hela programmet var genomfört. En uppmaning som visade sig svår att följa. Det ryckte av applåder i flera händer efter ungdomarnas sånger.

Ungdomskören program skiljer sig från merparten av de luciatåg som framförs. Visst finns en del av de traditionella sångerna med, men de varvats också med låtar i modernare tongångar.

- Vi har valt att inte enbart sjunga luciasånger, utan försöker få fram ett allmänt kristligt budskap. Vi kan till exempel sjunga Dotter Sion i traditionell sättning, för att sedan komma med en Stevie Wonder-låt. Tanken är att det inte enbart ska vara vackert, utan även tända en tanke hos de som lyssnar, förklarar Ingrid.

- Jag hoppas att de var nöjda. Jag tycker att det här var den bästa årgången av vårt luciafirande.

- Jag hoppas också att Orsaborna förstår att ungdomarna lägger ner ett stort jobb när de övar in programmet, för att nå det resultat som visades från scenen, säger Ingrid Eriksson.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons