Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svamligt om regler

Annons

I måndagens kolumn, (9/2) håller Widar Andersson räfst och rättarting med sina partikamrater. Vilka dessa är kan ju ifrågasättas. Bokstaven (s) brukar stå för socialdemokratiska partiet, men i hans fall är det tveksamt vilken bokstav som är mest passande.

I frågan om tio nya EU-länders inverkan på svensk arbetsmarknad, går det ju inte att jämföra konsekvenserna av den, med de förhållanden som rådde efter andra världskrigets slut.

Andersson skriver att de finländare och centraleuropeer vi "importerade då gick direkt ut till fabrikerna och fritiden skötte de själva".

Ja, det var då det, men menar Widar Andersson att samma sak skulle upprepas i dag?

Vet han inte att vi har omkring fem procents arbetslöshet, däribland tiotusentals ungdomar som kanske aldrig kommer in i ett fast arbete, på grund av att industrin sedan länge bara erbjuder visstidsanställning.

Nu spyr han galla över alla som är emot övergångsregler för dem som vill komma hit och "söka arbete, lycka och välstånd".

Jag tror inte heller att anledningen till att stoppa balter vid svenska gränsen, är att de kommer att exploateras av kapitalister, men vi är ju redan inne i ett skede då svenska staten gått miste om en miljard kronor i skatteintäkter på ett år bara i Skåne genom svartjobbare med F-skattesedel.

Den, och kommande miljarder, kunde komma väl till pass i egna landet, där inte alla lever i lycka och välstånd som Widar Andersson tycks tro.

ELOF ROOS

Mer läsning

Annons