Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svalt intresse för regattan

Annons

- Vi har inte bestämt något om fortsättningen, det får bli en fråga för halvårsmötet. Föreningen måste ju tjäna pengar om vi ska lägga ner arbete. Men det krävs kanske fler försök för att arbeta in arrangemanget i den nya skepnaden, säger Lennart Helmersson i arrangerande Öje IF.

Någon succé blev det alltså inte för nypremiären. 110 betalande täcker knappt kostnaderna för de ordningsvakter som polisen gett direktiv om, kanske med gamla tiders "sjöslag" i Öje någonstans i minnet.

Nu blev det en synnerligen lugn tillställning. Ett 20-tal båtar seglade iväg från Djupsundet och angjorde festplatsen vid 23-tiden. De tre vackrast illuminerade farkosterna belönades med priser:

Hans Ljung med sin glasskiosk vann, före Ola Eriksson med en "hjulångare" och på tredje plats Jan Lindstrand med en blågul svensk flagga - idel kända namn där således och inte någon direkt förnyelse ute på böljan.

Förnyelsen hade skett inne på festområdet där man laddat upp för dragspelsstämma. På scenen hördes Malungs dragspelsklubb, Malungs accordion och gruppen Stjinnspink. Några dragspel hördes också ute på husvagnscampingen och en och annan buskspelare drog också fram med bälgaspelet i högsta hugg. Kanske skulle det bli mer intressant om man kunde få ihop arrangemang på festplatsen och husvagnscamparna litet närmare varandra.

Regattan i Öje är en anrik fest som startade i slutet av 40-talet. Under många år var det en stor folkfest men på senare år har man fått det allt svårare att locka folket, precis som det gått för många andra traditionella utedanser.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons