Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svälj stoltheten och glöm prestigen

Annons

Jag har länge följt vad som pågår i Dalarna och runt om i landet när det gäller triggerpunktsoperationer i Omaha och vad doktor Åke Nyström kan göra för oss med stora smärtproblem från nacken och i halsryggen.

Själv tillhör jag ett angränsande landsting som säkert inte är bättre än något annat, men man har förstånd nog att inte uttala sig alls om något som man inte förstår.

Att politiker är högst okunniga när det gäller sjukdom är väl känt. Ingalill Persson (s) säger i sitt svar, den 9 juni, till Åke Nyström på debattsidan, att han gjort en bedrift som är utöver det vanliga som uttalar sig om hennes whip-lashskada.

Om man talar om bedrifter utöver det vanliga som Åke Nyström gjort, så har han genom sin operationsteknik hjälpt ett stort antal människor till en högre livskvalité och en del ifrån att begå självmord på grund av svåra smärtor och en livskvalité som har nått botten.

Vad hade resultatet blivit för en del av dessa människor om de inte hade besökt Åke Nyström i Omaha med egna eller lånade medel?

Landstingspolitiker och Socialstyrelsen borde få samvetskval när man inte hjälper människor till hjälpen som finns i Omaha.

Det kan inte handla om pengar, när det görs enorma bespar-ingar av skattemedel på dessa stackars människor som själva skrapat ihop pengar till sin operation.

Svälj stoltheten, glöm pres- tigen. Det har de gjort i region Skåne.

Pelle

Mer läsning

Annons