Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suzuki är metoden för Ingrid

Annons

Ingrid är född i Skinnskatteberg och växte upp i Kratte Masugn i Torsåker samt i Ljusdal. Hon kom tidigt i kontakt med sång och musik, sjöng i körer och började spela piano som liten. Några år senare började hon ta violinlektioner och på högstadiet även orgellektioner.

I S:t Olofskören i Ljusdal kom hon också att spela teater och gjorde succé i huvudrollen som Klas Klättermus. I Djungelboken spelade hon den temperamentsfulle apkungen King Louie. Redan under gymnasietiden i Ljusdal uppehöll hon en tjänst som kantor i Ramsjö kyrka.

Efter avslutad treårig humanistisk linje på gymnasiet antogs hon vid Musikhögskolan Ingesund i Arvika där hon avlade violinpedagogisk examen 1986. Hon har dessutom suzukilärarexamina på både violin och viola.

Ingrid arbetade redan under studietiden vid Arvika Kommunala Musikskola samt inom studieförbund i Arvika och Karlstad, där hon startade suzukiundervisning på violin. Sedan blev det sex år i Hedemora kommunala musikskola och från 1991 i Borlänge musikskola.

I dag är hon en av landets ledande suzukiviolinpedagoger och en lång rad av hennes elever har valt att bli professionella musiker och musiklärare. 1991 invaldes hon i styrelsen för Svenska Suzukiförbundet, först som dess vice ordförande och sedan som dess sekreterare, där mycket av arbetet ägnas åt planering av sommarkurser och suzukilärarutbildningar. Många är de helger och sommarlov som hon ägnar åt att undervisa på musikkurser över hela landet.

Åren 1991-92 arbetade hon även som musiker i DalaSinfoniettan. Dagsaktuellt är utgivningen av en skiva med Rune Lindstens musik.

Lediga dagar tillbringar hon gärna med familjen, make och tre barn, och med att renovera ett 1700-talshus utanför Skinnskatteberg.

Födelsedagen firar hon med öppet hus i prästgården i Säter.

Mer läsning

Annons