Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Surt sa räven ...

Annons

Svar till Göran Engström,

den 3 februari:

Göran tycks tro att det är en naturregel att alla små partier som samarbetar med stora kommer att förlora på detta samarbete och mer eller mindre ätas upp. Centern samarbetade under lång tid med socialdemokraterna i landstinget och avbröt till slut detta samarbete, när man sannolikt såg att samarbetet kostade mer än det smakade, det vill säga man förlorade mer än man vann på det.

Tyvärr så utvecklade centern inte kraft efter moget omdöme i (c) + (s)-majoriteten. Det var i opposition mot alla de talrika nerläggningar på de mindre sjukhusen som denna (c) + (s)-majoritet presterade, som folkkampanjen för sjukvården (ffs) kom att få sitt politiska elddop. Det är vad man gör och inte hur man gör som är det mest väsentliga och i ord och handling. På den tiden svek centern sitt befolkningsuppdrag, sitt uppdrag från sina väljare att värna om landsbygden. Det är inte minst ur ett glesbygdsperspektiv som ffs strävat efter att uppbygga och utveckla våra lasarett i Avesta, Ludvika och Mora. Vi har sett att en levande landsbygd förutsätter levande mindre sjukhus, som i vår vision på sikt blir äkta akutsjukhus.

Vårt mål är att se till att vi i Dalarnas landsting blir undantaget som bekräftar regeln. Regeln är att två partier som går ihop för det mesta tappar i väljarstöd, men om vi kan visa väljarna på en god frukt av samarbetet, en sjukvård som står bättre rustad att rädda liv, tror vi på att väljarna kommer att bedöma att vi har bevisat vår lojalitet.

KEN SWEDENBORG, FOLKKAMPANJEN FÖR SJUKVÅRDEN, DET ÄKTA ALTERNATIVET

Mer läsning

Annons