Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sunt förnuft verkar vara en bristvara

Annons

Man skulle ju kunna tro att det mesta sagts och skrivits omkring vargens vara eller inte vara men efter det rovdjurssymposium (läs varg) som avhållits i Vålådalen inser man att fortfarande slås rekord på löpande band bland vargens förespråkare.

Susanna Löfgren, rovdjursansvarig på naturvårdsverket håller inte för osannolikt att vargar behöver flyttas in till Dalarna/Värmland från Finland/Ryssland för att därigenom få nytt blod till stammen.

I vårt grannland har man nämligen insett vikten av en lokal/regional förvaltning av stammarna och delat in landet i åtta områden med lokal förvaltning, detta för att dom drabbade också ska ha mest påverkan, kallas för närdemokrati.

Nåväl, skulle naturvårdsverkets flytt av vargen komma till stånd så måste naturligtvis även vi boende i Dalarna/Värmland förbehålla oss rätten att i vår tur flytta på problemet, vargen. Eftersom vår flyttkapacitet är tämligen enkel så här på landsbygden så kommer den flytten av vargen att vara den slutgiltiga.

Skulle en import av vargar komma till stånd, Gud förbjude, kan inte jag se något annant scenario som följd än ovanstående.

Apropå den senast genomförda gallupen om vår acceptans till varg kan jag säga att med de urval som gjorts skulle jag med samma metod lätt kunna redovisa 100 procent motstånd bland oss berörda. Som man ropar i öknen får man svar!

PER ARNE OSCARSSON

Mer läsning

Annons