Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sunt förnuft gäller även för poliser

Annons

Svar till Iakttagare, (13/8):

En polis får och är till och med skyldig att ingripa när ett brott begås.

Oavsett om han är i tjänst eller inte. Däremot finns det olika skäl till att man inte kan ingripa.

Det som du själv påpekar som negativt använder jag mig av; är man inte insatt i fallet är det svårt att uttala sig om något man läst om i pressen.

Och det säger man inte för "att undvika besvärliga frågor", utan för att man helt enkelt inte vill sprida rykten och hörsägen.

Så vitt jag vet hade polisen lika gärna kunnat sitta i rullstol! Det vet man inte, så då uttalar man sig inte.

Jag låter pressen och tyckare dra slutsatserna, som allt för ofta tyvärr inte stämmer. Huruvida polismannen hade batong och pistol låter jag vara osagt. Det kan lika gärna vara en äldre polis som bara har inre tjänst och är obeväpnad.

Sen är det inte meningen att man som ensam kvinna till exempel ska springa in i ett gäng killar som misshandlar en stackare på gatan. Man använder sunt förnuft i stället.

Att klaga på en ensam man/kvinna vare sig han är polis eller inte, tycker jag är fel. Att ensam ge sig på ett gäng för att vara duktig är inte civilkurage, det är idioti.

Tyvärr är det ett faktum att svenskar är dåliga på att ingripa när de ser att ett brott begås. Men om du ser åtta killar som misshandlar en man så kan jag lova dig att du slipper åtal om du i stället för att springa dit och brottas går in och ringer polisen.

Du ska självfallet inte heller springa på bankrånare och liknande. Som sagt, använd sunt förnuft. Det kommer man långt på.

MVH JONAS

Mer läsning

Annons