Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sunnansjö Spa producerar video åt hela Sverige

Annons

Anne Unge, chef för arbetsförmedlingen i Ludvika är positivt överraskad över alla nya jobb som tillkommit vid Tallmogården, eller Tallmogården Sunnansjö Spa AB som det numera heter.

- De är nu närmare 50 anställda. Det är Hans Eriksson som håller i det nya videoprojektet och Marie Tegner som håller i gamla Tallmogården med hotell och spa, berättar Anne Unge vars arbetsförmedling har förmedlat tiotalet arbetssökanden till främst videoprojektet.

På Tallmogårdens hemsida beskrivs videoprojektet på följande vis:

"I dagens intensiva och nästan explosionsartade utbud av reklam har det blivit allt svårare att nå stora målgrupper med objektiv och saklig information.

Home Video har därför valt att distribuera information från myndigheter, institutioner och organisationer på en videokassett direkt till hushållen.

En första utgåva om 4 100 000 videokassetter skall distribueras i Sverige under år 2003. Alla hushåll i Sverige kommer att få en kopia levererad direkt i brevlådan."

Hans Eriksson som beskriver sig som Tallmogårdens idéspruta säger att företaget ännu inte i detalj är berett att lämna information om projektet:

- Vi är nära, om ett par veckor är vi beredda att lämna mer information. Alla bitar är ännu inte på plats men vi har startat upp videoprojektet, säger Eriksson som för dagen inte vill kommentera frågor kring hur fyra miljoner videokasetter ska finansieras.

Eriksson berättar att av Tallmogårdens anställda arbetar 10 med videoprojektet, och 10 med det man kallar positionering och teknik:

- Resten arbetar med Tallmogårdens traditionella verksamhet, berättar Hans Eriksson

BO JOFFER

Mer läsning

Annons