Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sune och Berts pappor i Gränges

Annons

Gissa om eleverna på Stallbacken glittrade med ögonen när de fick träffa örebrokusinerna Jacobsson och Olsson i går.

Här stod de nu framför vetgiriga Sune-Bert- och Håkan Bråkan-fans och berättade om sig själva och sitt populära typgalleri.

Frågorna var många och svaren uteblev inte. Det unga Grängesberg ville veta allt om alla personager med anknytning till Sune, Bert, Håkan, Isabel, Tuva-Lisa och Familjen Andersson.

Visserligen var det inget tvivel om att musiksalen på Stallbacken var befolkad av hängivna fans, och de som till äventyrs varit en smula halvätna på Sunes och Berts berättelser lämnade lokalen som nyblivna fullblodsfans.

Åsa Olenius och Siv Furugren, som är ett par av de lärare som genom ideliga framstötar till författarna om ett besök, var de inte minst belåtna med utfallet.

- Det var jättekul att de kunde, och ville komma, och de tyckte själva att det var extra roligt att få komma till en mindre ort och berätta. De är stenhårt uppbokade och det är ofta på större ställen än Stallbackens skola i Grängesberg berättar Siv och Åsa.

De passar också på att applådera all de välvilligt inställda lokala sponsorerna som gjort besöket möjligt.

Sedan en tid tillbaka har man arbetat med läsprojektet Bokmalen vid skolan och eleverna var lovade en överraskning som pricken över i projekt.

Det var nog inte många i elevkåren som hade gissat på en överraskning av den här digniteten.

Ett möte med Berts och Sunes fäder är nämligen stor underhållning inte bara för bokmalar i åldersgruppen - 13.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons