Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succéstart på folkracekarriären

Annons

Är det månne en kommande stjärna i folkracesporten? Vi tänker på 14-årige Andreas Levin, Lima MS som gjorde kanonsuccé då han ställde upp i sin första folkracetävling i juniorklassen vid tävlingar i helgen på Bullsjön i Malung. Andreas Levin blev tvåa i juniorklassen efter segraren Mats Ledin, Kopparberg,.

- Jag är verkligen överraskad och glad över att jag lyckades så bra i min första tävling säger Andreas Levin då vi träffar honom strax efter målgången.

- Jag har väl tränat en hel del men man får inte börja tävla förrän det år man fyller 15 år. Och jag hade inte ens vågat drömma om att det skulle gå så bra att jag skulle få köra A-finalen i juniorklassen och där bli tvåa, säger Andreas Levin mycket nöjd med sin insats. Och det hade han all anledning att vara. Placeringsmässigt var det också bästa insatsen av hemmaförarna.

- Det här är också en fin sporre för framtiden och nu blir det att satsa vidare, sade Andreas Levin.

Det var annars fina tävlingar inför en ganska stor hemmapublik. Drygt femtiotalet förare ställde upp i de olika klasserna. Tävlingarna flöt också på bra utan några större missöden och i seniorklassens A-final segrade Gunnar Helghe från Säter före Vansbroförarna Magnus Eriksson och Lars Lindbäck.

I B-finalen blev Jörgen Larsson bäste hemmaförare genom att ta en fjärde plats. I en klass för debutanter segrade Robin Östling från Mora före Mikael Palmqvist från Vansbro. I juniorklassen har de två första nämnts och det kan poängteras att Andreas Levin från Lima var den ende hemmaföraren som gick till A-final i den klassen. I klassen oldboys gjorde Bengt Albertsson och Hans Bengtsson båda från Malung fina insatser.

Tävlingarna på Bullsjön i Malung blev annars en mycket fin propaganda för folkracesporten och de avgjordes också under mycket fina förhållanden.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons