Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för udda Grease

Annons

Det var ful fart på båda sidor rampen när de stentuffa femtiotalsmodellerna, i såväl musik som kläder, visades upp inför välbesatta salonger.

Vi tittade in under finalpasset och det var tydligt att den stora ensemblen vid det laget var varma i kläderna.

Det var gasen i botten som gällde från första ridåöppning.

Fyra föreställningar blev det plus en förhandsvisning i samband med Länsdansen 18 mars.

Vid det här laget är det väl ingen hemlighet att Grease är en av de klassiska berättelserna om ungdom i slutet av

1950-talet, när uniformen var Brylcreeme, skinnpaj, tuggummi och nackbena hos killarna och ankellång kjol och hästsvans hos motparten. Gemensam nämnare var fiket och rockmusiken.

Alla de här ingredienserna finns med när Särskolan spelar sin version. Till och med ett försynt pussande på parkbänken finns med och Sanny (Marie Plahn) och Danny (Jon Faraasen) får varandra på slutet. Precis som anständigheten krävde när det begav sig.

Ingela Paulsén och Lena Hellman, som stått för regin och bearbetningen, skiljdes från sin uppgift inte utan vemod vid lunchtid i går och det var också en smula dov stämning hos alla elever som formligen levt för "sin" Grease under repetitions- och speltid.

Det varade dock inte länge.

- Det har varit ett väldigt intresse och de senaste dagarna har många hört av sig, folk som hört talas om våra duktiga ungdomar och som nu vill få en chans att se föreställningen, berättar Ingela och Lena som har bokat in en extraföreställning på kvällstid onsdagen efter påsk, 6 april alltså.

- Det här har överträffat allt annat vi gjort. Vika härliga elever och vad spännande det har varit. Ingen föreställning har varit den andra lik, berättar duon som också är snabba att ge esteteleverna vid Högbergsskolan credit för sitt arbete med ljud och ljus.

Det är nog så viktiga detaljer i den här sortens föreställning som bygger mycket på dagens teknik.

1 600 elever har sett Särskolans Grease till dags dato.

Många av dessa har varit tillresande från andra delar av södra Dalarna, folk som säkerligen har en hel del inspiration, att göra någonting liknande på respektive hemmaplan.

Ludvikaeleverna visade med all önskvärd tydlighet vad man kan göra med entusiasm som bränsle.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons