Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för spåret Falun-Borlänge

Annons

- Det här var över förväntan, säger Osvald Hällström från Falu IK.

Förra året var det premiär för Falun-Borlängeloppet. Då åkte 170 personer i uselt före på de snörester som fanns kvar. Dagen efter loppet hade allt töat bort.

Men i lördags var läget ett helt annat. Det var gott om snö och vädret var skönt även om solen lyste med sin frånvaro. Vid starten vid Stångtjärnsstugan i Falun vimlade det av folk och kön till anmälningen ringlade sig lång.

En del behövde också hjälp med att valla. En av dem var Ann-Kristin Nordlund från Falun. Hon hade i yngre dagar åkt en del skidor men sedan kom barnen och skidandet fick vila.

- Men nu har jag fått skidor och anmälning av mannen. Inte vet jag om det är en pik men nu ska det jädrar i mig bli åka av, säger hon.

För säkerhets skull hade hon dock mobilen med sig för att kunna ringa mannen om hjälp om hon nu mot all förmodan skulle krokna i spåret.

Åksugna hade tiden på sig fram till 10.30 att anmäla sig men de fick utsträckt på grund av tillströmningen. Det skrevs in 470 åkare. Men Osvald Hällström tror att det var betydligt fler som åkte då en del trots utsträckt tid inte hann anmäla sig och andra orkade inte vänta i kön utan gav sig i väg utan nummerlapp.

- Så jag tror nog att det var nära 500 som verkligen åkte, säger han.

Tillströmningen visar att motionärerna är sugna på något nytt, anser Osvald Hällström.

- Faluspåren har gått kraftigt tillbaka på senare år och det är nog en del klubbar som nu lägger av. Falu IK hade som mest 800 åkare men nu får vi vara glada om det kommer mellan 200 och 300 personer när vi arrangerar, säger han.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons